Tortellini Z Grzybami 250 G Arrighi

  • Dodaj recenzję:
  • Producent: Arrighi
  • szt.
  • 8,45 zł 7,04 zł

OPIS PRODUKTU:

Ciasto na klasyczne polskie pierogi bądź uszka jest dość miękkie i nieco grubsze. Natomiast na tortellini i ravioli Włosi robią sprężyste gładkie ciasto jak na makaron i wałkują je wyjątkowo cienko. Ciasto gotuje się „al dente” i stąd zbliżenie do makaronu. Małe pierożki najczęściej nadziewane są farszem mięsnym, grzybowym lub serowym. Podaje się je jako odrębne danie z różnymi sosami bądź czystymi zupami, jak barszcz czy rosół.

 

SKŁAD:
mąka z pszenicy twardej durum, jaja kurze 14,6%, bułka tarta (mąka, sól, drożdże), olej roślinny, grzyby (Boletus edulis) 4,9%, płatki ziemniaczane, ser (mleko, sól, podpuszczka), serwatka w